Συνταγές με
Κριθαράκι Ζείδωρος γη
Κριθαρότο με βλήτα, ντοματίνια και φέτα
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Μερίδες
4
Υλικά
-
400 γρ. Βιολογικό Kριθαράκι Ολικής Άλεσης ''Ζείδωρος Γη'', ΗΛΙΟΣ
-
1 κρεμμύδι
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-
1 κιλό βλήτα
-
40 γρ. βούτυρο
-
50 γρ. γραβιέρα
-
100 γρ. ντοματίνια
-
150 γρ. φέτα
-
Χυμό από ½ λεμόνι
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μέτριους κύβους. Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω τα βλήτα. Ξεχωρίζω τα φύλλα τους και τα ψιλοκόβω.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κριθαράκι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Προσθέτω τον μισό ζωμό λαχανικών, ανακατεύω και αφήνω να απορροφηθεί από το κριθαράκι.
Προσθέτω τα βλήτα, τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύω μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Ρίχνω το βούτυρο, την τριμμένη γραβιέρα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακινώ το τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνω την φέτα, το χυμό λεμονιού και διορθώνω το αλατοπίπερο.
Ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.